IT Checklist

Een praktijk inrichten is op zich al een hele klus. Wat komt er nu allemaal kijken bij de IT inrichting van uw praktijk? Uiteraard is iedere praktijk anders, qua formaat en wensen. De meest voorkomende onderdelen die u nodig hebt hebben wij voor u op een rij gezet. Zijn er vragen? Wij staan u graag te woord via 029-7760052

 

MICROMINDER HEEFT DE EXPERTISE

Microminder heeft veel ervaring met de verschillende praktijk-managementsoftware waarmee in de praktijken wordt gewerkt.  Microminder is de IT specialist voor de gehele dentale sector en levert, installeert en configureert uw ICT omgeving tot een krachtige betrouwbare omgeving.

 

Computers

U denkt nu, ja natuurlijk computers! Maar hier heeft u veel keuze in. Bedenkt u zich vooraf wat u belangrijk vindt en wat hierin uw budget is. Hoeveel werknemers heeft u in dienst of bent u van plan in dienst te nemen? Bent u van plan binnen een aantal jaar te groeien, wat kan betekenen dat u ook meer computers nodig heeft die in het IT netwerk passen.

Waarom een computer via Microminder?

De computers die Microminder levert zijn voorzien van een up to date besturingssysteem. Er worden alleen A-Merken hardware gebruikt die u verzekeren van een professionele en snelle omgeving om uw werk uit te voeren zoals u dat mag verwachten in een zakelijke productieomgeving

Server

Zeer belangrijk is de juiste server voor uw praktijk. Dit is gebaseerd op het aantal computers en uw wensen. Uiteraard zullen wij u hierin adviseren maar ook hier is het belangrijk dat u uw wensen, budget en toekomstplannen in overweging neemt. Bent u van plan snel te groeien? Dan zou het verstandig kunnen zijn om uw server hierop in te richten.

Antivirus SecureAnywhere

Uw computers zijn straks vollop aan het werk en ook online. Het is zeer belangrijk om uw computers met gevoelige informatie te beveiligen tegen virussen. Daarom heeft Microminder antivirus software als onderdeel van ons All Inclusive pakket.

Helaas is antivirus alleen niet genoeg. Wellicht heeft u vaker gehoord van ransomware. Dit wordt naar u toegezonden via bijvoorbeeld een email. Als u dit aanklikt, wordt alles gegijzeld en kunt u niet verder werken. Daarom adviseren wij Online Backup. Meer informatie leest u onder het kopje Online Back-up.

Thuiswerk oplossingen

Microminder kan u indien u dit wenst, voorzien van een goede en veilige thuiswerk oplossingen.

Besturingssoftware

Als de computer eenmaal staat dan is het ook belangrijk dat de PC software up to date is zoals bijvoorbeeld Office. Ook hier moet u voldoen aan de beveiligingseisen m.b.t. de patientendata. Microminder werkt met Office 365 pakketten voor bijv. uw email, Outlook, Word, Excel en veel meer. Een Up to Date pakket zorgt ervoor dat uw computer en data minder vatbaar is voor virussen van buitenaf en u overal toegang heeft tot uw email en agenda.

Randapparatuur

Achter iedere computer zitten kabels. Houd u dit in gedachten als u een praktijk inricht. Wilt u schermen aan de muur? Dan heeft u een monitor arm nodig. Wilt u dat uw WIFI op de juiste manier werkt in uw praktijk? Zorg dan dat u op tijd een monteur dit netwerk laat installeren. Heeft u al gedacht aan een telefooncentrale? U kunt ook hier een een monteur voor inschakelen om dit juist in te richten.

Online Back-up

Een online backup van uw belangrijke en gevoelige data is belangrijk als u door wilt kunnen werken na problemen zoals bijvoorbeeld met ransomware. Ransomware komt veel voor en wordt steeds beter. Voor u het weet heeft u al op de button geklikt van uw gebruikelijk postbezorger of telefoonprovider. Als u in een netwerk werkt, besmet dit niet alleen de computer waarmee u werkt. Microminder kan uw backup opnieuw installeren, zodat u snel weer verder kunt.

Printers

Net als bij computers zijn er veel mogelijkheden in printers. Het aantal printers dat u nodig heeft en wat de eisen zijn aan een printer zijn afhankelijk van uw wensen. U wilt veel paperless werken, door bijvoorbeeld met tablets te werken als uw patient iets in moet vullen of juist niet. U geeft een factuur mee, of stuurt deze alleen per email op. Ook hierin zal Microminder u adviseren.

Hoe heeft u uw IT zaken geregeld? Laat een gratis audit doen!

Altijd al benieuwd geweest naar hoe uw ICT omgeving er voor staat? Is de beveiliging wel optimaal? Heb ik kans op data verlies? Of zou u graag bevestiging willen hebben dat u het goed voor elkaar heeft?

Microminder biedt vanaf nu een gratis ICT audit. Deze audit neemt ongeveer één uur in beslag. Na de audit krijgt u van ons een rapport met de uitwerking!

De punten die wij o.a. controleren zijn:

  • Status van uw werkplek(en)
  • Status van uw server/NAS
  • Status van uw netwerk
  • Beveiliging (o.a. gebruikersaccounts, thuiswerkmogelijkheden en de veilige toegang tot bedrijfsdata)
  • Risico’s
  • IT beleid (o.a. In/uit dienst procedure medewerkers)

Ook willen weten wat de status is van uw ICT omgeving? Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.