Een praktijk inrichten is al een hele klus. Wat komt er nu kijken bij de IT inrichting van uw praktijk? Uiteraard is iedere praktijk anders, qua formaat en wensen. Maar de meest voorkomende onderdelen die u nodig hebt hebben wij voor u op een rij gezet. Zijn er vragen? Wij staan u graag te woord via 029-7760052!

U denkt nu, ja natuurlijk computers! Maar hier heeft u veel keuze in. Bedenkt u zich vooraf wat u belangrijk vindt en wat hierin uw budget is. Hoeveel werknemers heeft u in dienst of bent u van plan in dienst te nemen? Bent u van plan binnen een aantal jaar te groeien, wat kan betekenen dat u ook meer computers nodig heeft die in het IT netwerk passen.

Waarom een computer via Microminder?

De computers die Microminder bij u installeert zijn voorzien van de laatste software die geschikt is voor zakelijk gebruik. Koopt u een computer zelf, zit hier meestal software op geschikt voor prive gebruik. Uw kosten lopen hierdoor hoger op.

Zeer belangrijk is de juiste server voor uw praktijk. Dit is gebaseerd op het aantal computers en uw wensen. Uiteraard zullen wij u hierin adviseren maar ook hier is het belangrijk dat u uw wensen, budget en toekomstplannen in overweging neemt. Bent u van plan snel te groeien? Dan zou het verstandig kunnen zijn om uw server hierop in te richten.
Uw computers zijn straks vollop aan het werk en ook online. Het is zeer belangrijk om uw computers met gevoelige informatie te beveiligen tegen virussen. Daarom heeft Microminder antivirus software als onderdeel van ons All Inclusive pakket. Helaas is antivirus alleen niet genoeg. Wellicht heeft u vaker gehoord van ransomware. Dit wordt naar u toegezonden via bijvoorbeeld een email. Als u dit aanklikt, wordt alles gegijzeld en kunt u niet verder werken. Daarom adviseren wij Online Backup. Meer informatie leest u onder het kopje Online Backup.
Net als bij computers zijn er veel mogelijkheden in printers. Het aantal printers dat u nodig heeft en wat de eisen zijn aan een printer zijn afhankelijk van uw wensen. U wilt veel paperless werken, door bijvoorbeeld met tablets te werken als uw patient iets in moet vullen of juist niet. U geeft een factuur mee, of stuurt deze alleen per email op. Ook hierin zal Microminder u adviseren.
Een online backup van uw belangrijke en gevoelige data is belangrijk als u door wilt kunnen werken na problemen zoals bijvoorbeeld met ransomware. Ransomware komt veel voor en wordt steeds beter. Voor u het weet heeft u al op de button geklikt van uw gebruikelijk postbezorger of telefoonprovider. Als u in een netwerk werkt, besmet dit niet alleen de computer waarmee u werkt. Microminder kan uw backup opnieuw installeren, zodat u snel weer verder kunt.
De computer staat. Nu is het belangrijk dat de software up to date is. Microminder werkt met Office 365 pakketten voor uw email, Outlook, Word, Excel en veel meer. Dit zorgt ervoor dat uw computer minder vatbaar is voor virussen van buitenaf en u overal toegang heeft tot uw email en agenda.

 

 

Achter iedere computer zitten kabels. Houd u dit in gedachten als u een praktijk inricht. Wilt u schermen aan de muur? Dan heeft u een monitor arm nodig. Wilt u dat uw WIFI op de juiste manier werkt in uw praktijk? Zorg dan dat u op tijd een monteur dit netwerk laat installeren. Heeft u al gedacht aan een telefooncentrale? U kunt ook hier een een monteur voor inschakelen om dit juist in te richten.