Bescherm Uw Praktijk en begin bij uzelf!

Ontdek de Kracht van eigen personeel in de Tandheelkunde

Weet u hoe een "vieze" e-mail er uit ziet?

Waarom Beveiliging Essentieel Is in Dentale Praktijken

Het fundament van cybersecurity: uw medewerkers!

De menselijke factor
Het is een bekend gezegde in cybersecurity-kringen: “De ketting is zo sterk als de zwakste schakel.” Helaas blijkt die zwakste schakel vaak de menselijke factor te zijn. Menselijke fouten, onoplettendheid en gebrek aan bewustzijn vormen een aanzienlijk risico voor de digitale veiligheid van organisaties. Dit kan variëren van het per ongeluk openen van een kwaadaardige e-mailbijlage tot het hergebruiken van zwakke wachtwoorden.

Waarom Beveiliging Essentieel Is in Dentale Praktijken

Creëren van Bewustwording

Een belangrijke eerste stap naar een sterke cybersecuritycultuur binnen onze dentale praktijk is het verhogen van de bewustwording onder het personeel. Trainingen en educatie over de risico’s van phishing, social engineering en andere vormen van cyberaanvallen zijn essentieel. Het is belangrijk dat onze medewerkers leren verdachte activiteiten te herkennen en te rapporteren, en zich bewust zijn van de gevolgen van hun acties voor de algehele veiligheid van de praktijk.

1. Educatie en bewustwording: Zorg ervoor dat alle medewerkers regelmatig trainingen krijgen over cyberbeveiliging, inclusief het herkennen van phishing-e-mails en andere bedreigingen.

2. Sterke wachtwoorden: Gebruik indoen mogelijk sterke, complexe wachtwoorden en verander deze regelmatig. Vermijd het gebruik van dezelfde wachtwoorden voor meerdere accounts.

3. Tweefactorauthenticatie: Activeer tweefactorauthenticatie op alle systemen die deze optie bieden voor een extra beveiligingslaag.

4. Regelmatige software-updates: Zorg ervoor dat alle software, inclusief besturingssystemen en applicaties, up-to-date is om kwetsbaarheden te verhelpen. Als u beheer via Microminder heeft, zorgt deze voor de updates van uw ICT omgeving

5. Gebruik antivirus- en antimalwaresoftware: Zorg ervoor dat er betrouwbare beveiligingssoftware is geïnstalleerd en deze regelmatig wordt bijgewerkt.

6. Veilig internetgebruik: Vermijd het bezoeken van onveilige websites en het klikken op verdachte links in e-mails of berichten.

7. Veilige opslag van gegevens: Sla gevoelige informatie op een veilige manier op, bijvoorbeeld door gebruik te maken van encryptie en veilige back-upmethoden, Microminder kan u hier meer over vertellen

8. Beperk toegang tot gevoelige informatie: Zorg ervoor dat alleen geautoriseerde medewerkers toegang hebben tot gevoelige gegevens en systemen.

9. Fysieke beveiliging: Zorg ervoor dat computers en andere apparaten fysiek zijn beveiligd, bijvoorbeeld door ze uit het zicht te houden of met een slot te beveiligen.

10. Rapportage van verdachte activiteiten: Moedig medewerkers aan om verdachte e-mails of activiteiten onmiddellijk te rapporteren aan Microminder, zodat hier snel op kan worden gereageerd.

Door deze maatregelen te volgen, kunnen medewerkers binnen een tandartspraktijk actief bijdragen aan het waarborgen van de veiligheid van de ICT-omgeving en het verminderen van het risico op virussen en andere cyberbedreigingen.

Bij twijfel over een e-mail, is hij goed of niet, neem contact op met de servicesdesk van Microminder 0297760050

Neem Contact Op voor Ondersteuning

Bereid uw praktijk voor op de toekomst met Windows 11. Onze experts staan klaar om u te helpen bij elke stap van de overgang. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consultatie en ontdek hoe wij uw praktijk kunnen ondersteunen bij deze belangrijke verandering.